Sannheten om tannbørsten

En tannbørste er en must-have. For rene tenner og god munnhygiene er vi avhengige av å pusse tennene regelmessig.

Men stopp bare litt – har du noen gang tenkt på hva denne dingsen du uberørt, og opptil flere ganger om dagen, stapper inn og ut av munnen din egentlig er?

Den er plastikk. Og den er ikke-nedbrytbar. Ikke-nedbrytbar betyr at naturen ikke klarer å kvitte seg med plastikken. Når plastikken først er produsert kan den aldri slutte å eksistere.

Vi bruker 5 billioner plastikk tannbørster hver eneste år, og at 2 billioner av børstene ender opp i havet eller på søppelfyllinger – der de aldri forsvinner. Som en konsekvens av dette er det antatt at det i 2050 vil være mer plastikk i havet enn fisk. Akkurat nå i dette øyeblikk lever majoriteten av jordens havskillpadder og sjøfugler med plastikk i magen. (Google “plastic birds” eller “plastic turtles” om du vil se hvordan livet utspiller seg for disse).

Tallene, og ikke minst bildene er rystende. Heldigvis finnes det gode nyheter! Hver eneste en av oss har muligheten til å bidra for å utvikle verden og planeten vår til det bedre. Ønsker du å starte, men ikke helt vet hvordan, vil vi nå komme med råd, tips og produkter som kan gjøre reisen til en mer miljøvennlig og bærekraftig livsstil lettere for deg.

Første tips: Bytt tannbørste!

NEVER EVER kjøp en plastikk tannbørste igjen, men bytt heller til en bambus tannbørste. Bambus tannbørster er laget av bambu planten, som er den planten i verden som vokser raskest. Ikke bare er bambusplanten en fornybar kilde, den er også bærekraftig fordi den vokser raskt og av seg selv. Energien som brukes for å produsere en bambus tannbørste, er en liten fraksjon av energien som brukes for å produsere en plastikk tannbørste.

Bambus tannbørsten er 100% nedbrytbar og fri for kjemikaler. Den er dyrevennlig, vegansk og laget av den type bambus plante som pandaen ikke spiser.

Bambus tannbørsten varer like lenge som en konvensjonell plastikk tannbørste, og er en daglig påminnelse på at du gjorde ett miljøvennlig og bærekraftig valg.

Planetens sjødyr og planeten forøvrig, takker deg for ditt valg <3

Bambus tannbørste med mykt børstehode 

Bambus tannbørste med medium stivt børstehode

 

 

 

 

0

Kommenter gjerne :)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Cart