ATHS – Kosmetikk og velvære

Hva tenker du på når du legger sminken din på morgenen? Når du vasker håret ditt eller når du skyller tøyet ditt? Vi håper du har det bra. At du har ett rolig sinn. At du til tross for mange av livets berg og dalbaner, vet at du er TRYGG. Trygghet er viktig. Vi ønsker det for deg, din familie, dine venner og alle mennesker på jorden. Vi ønsker det også for alle dyr. Trygghet.

Dessverre er trygghet ikke realiteten for de millioner av dyr som sitter innelåst i bur og laboratorier, vel uvitende om at det er tortur og død som venter dem.

Firmaer som utfører dyretesting argumenterer ofte for at de skal forsikre om at produktet og ingrediensene er trygge for mennesker. Men det er ikke nødvendig å teste produkter på dyr for å forsikre om at de er trygge, de kan testes på….mennesker. Lush har laget en fin video om det her. Forøvrig vitner den lange listen over merker som ikke er testet på dyr om det samme. Dyretesting kan ikke forsvares, og er totalt unødvendig.

Dyretesting forekommer i mange former. Testing av ingredienser i ett produkt, eller det ferdige produktet. Millioner av kaniner, rotter, hunder, aper, katter og andre dyr blir brent, forgiftet, torturert og drept i kosmetikken og velværens navn. Alle merker som selger sine produkter i Kina er dyretestet, fordi det ikke er tillatt å selge produkter som ikke er testet på dyr på det kinesiske markedet. Den billige sminken du kjøper på Ebay fra Kina? Dyretestet.

I Norge og EU er dyretesting forbudt for alle nye produkter lansert fra og med 2009. Merker som selges i både Norge og i Kina, som for eksempel L’Oreal, tester produktene de selger i Kina på dyr, men kan ikke teste de samme produktene som de selger i Norge på dyr. Alle produkter L’Oreal lanserte i Norge før 2009 er testet på dyr, produkter lansert etter 2009 i Norge er ikke testet på dyr. Realiteten er at uansett når og hvor du kjøper ett produkt produsert av ett firma som tester på dyr i andre land, støtter du firmaet og dermed støtter du også denne grusomme praksisen.

Mange av de største firmaene tester dessverre på dyr, men heldigvis finnes det nok av firmaer som ikke gjør det. Under har vi laget en liste over firmaer som tester på dyr, firmaer som ikke tester på dyr, og helst til slutt firmaer som ikke tester på dyr men som eies av større firmaer som jo tester på dyr.

Tester på dyr

L’Oreal, Maybelline, Maxfactor, Victoria Secret, OPI, Essie, Dior, Chanel, Estee Lauder, Dr Brandt, Elizabeth Arden, Clinique, Lancome, Blistex, Bjørn Borg, Kerastase, Garnier, Nivea, MAC, Redken, Mary Kay, Bobbi Brown, Herbal Essences, Kanebo, Dove, EOS, Aussie, Bath & Bodyworks, Benefit, Smashbox, Clarins, Got2Be, Head & Shoulders, John Frieda, Johnson & Johnson, L’Occitane, Joico, Neutrogena, Make Up Forever, Pantene, Schwarzkopf og Yves Rocher.

Tester ikke på dyr 

Lush, Anastasia Beverly Hills, Smashbox, Gosh, Dermalogica, ELF, Ciate, Cuccio, Isadora, Bella Pierre, Forever Living, Glo Minerals, Everyday Minerals, ID Minerals, First Price, Too Faced, Milani, Sigma Beauty, John Masters Organics, Kiss My Face, Ole Henriksen, HM Kosmetikk, Landlord, Paul Mithell, Lano, MD Formulations, Harmoni Serien fra Vita, theBalm, Deborah Lipman, Hurraw!, Real Techniques, Wet’n’Wild og Yes to Carrots,

Tester ikke på dyr men eies av firmaer som tester på dyr

Burts and Bees (eies av Clorox som tester på dyr), NYX Cosmetics (eies av L’Oreal som tester på dyr), The BodyShop (L’Oreal), Urban Decay (L’Oreal).

Hvorvidt du velger å kjøpe produkter fra firmaer i den sistnevnte kategorien er selvsagt fullstendig opp til deg. Mange argumenterer for at du ved å kjøpe disse merkene også støtter moderfirmaene, som jo tester på dyr, økonomisk. Mens andre argumenterer for at du ved å kjøpe disse merkene, viser moderselskapet at du vil ha mer av produkter som ikke tester på dyr.

Vi kommer ikke til å dele bilder av dyr det er blitt testet på. Vil du allikevel se, kan du ganske enkelt søke på “animal testing” på Google, og tusenvis av bilder vil dukke opp. Bildene er hjerteskjærende. Kanskje de vil være en oppvekker for dem som velger å ignorere og forbli upåvirket av sannheten. For dem som kjøper sin dyrebare Victoria Secret bodymist, eller Maybelline mascara. Vi ber dere, våkn opp.

Kommenter gjerne om du har spørsmål eller innspill, og del gjerne dette innlegget videre.

Animals too have souls <3

2

2 thoughts on “ATHS – Kosmetikk og velvære

  • Dette er noe jeg tenker på hvær eneste dag. Jeg sluttet å kjøpe dyretesdede merker for ca en måned siden, og det angrer jeg ikke på i det hele tatt. Jeg prøver å få søstra mi til å bry seg om dyretesting, men hun sier bare no’ sånnt som “det gjør jo ikke meg noe det”, og jeg blir så irritert. Dyr er så viktig for mennesker, men mange av oss bare bruker de. Jeg har laget noen innlegg på min egen blogg om hvor mye jeg hater dyretesting, og den eneste tilbakemeldingen jeg får er hat. Til alle som leser denne kommentaren “BRY DEG OM DYR!”

      Svar
    • Hei Marielle! Så flott at du er engasjert og bryr deg om disse vakre skapningene. Det vil alltid være folk som ikke tenker likt om ting og tang, og det beste man da kan gjøre er å ikke la seg irritere/ta seg nær av det, men heller stå på og følge sitt eget hjertet. Du vet jo at det du gjør er riktig ikke sant? Etterhvert som søstra di får mer informasjon vil kanskje hun også forstå det vi forstår 🙂 Vis henne gjerne dette innlegget. Ellers må du gjerne dele din bloggadresse med oss her, slik at vi kan sjekke ut innleggene dine. Hadde vært gøy =) Ellers, tusen takk for kommentaren =) Stå på! Klemmm

        Svar

Kommenter gjerne :)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Cart